Prenatalno utvrđivanje očinstva
Ginekolozi

Trenutno sarađujemo sa ginekolozima i laboratorijama u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Vranju, Loznici, Kragujevcu, Paraćinu, Novom Pazaru...

Kontaktirajte nas ukoliko želite da Vas uputimo na naše partnere.
DNK analiza je jedini pouzdan test za utvrđivanje očinstva, kao i bližeg i daljeg srodstva. 
 
Princip analize 
Utvrđivanje očinstva i srodstva se bazira na poređenju DNK profila osoba koje se testiraju – deteta i potencijalnog oca i/ili majke. 
Test podrazumeva i odgovarajuće biostatističke proračune. 
Preciznost rezultata se povećava sa oko 99.99% na oko 99.9999% ukoliko se DNK profil deteta poredi sa DNK profilima oba roditelja. 
 
Uzorci 
Ukoliko se analiza radi pre rođenja, DNK profil deteta se može utvrditi iz uzoraka horiona, amniona ili krvi iz pupčanika. 
Kao uzorak oca obično se analiziraju bukalni brisevi, a može poslužiti i neki drugi biološki materijal:
  • Krv
  • Dlake: moraju imati koren, dakle moraju biti iščupane. Dlake koje same otpadnu, ili koje su isečene, nisu pogodne za analizu. Poželjno je poslati 3-5 dlaka
  • Opušci, četkice za zube, žvake...
  • Čaše ili flaše iz kojih je samo dotična osoba pila
  • Isečeni nokti
  • Tkanine sa biološkim materijalom (pljuvačka, krv, semena tečnost...)
Za rezultate analize su odgovorni stručnjaci koji su upisani u Registar sudskih veštaka i koji su do sada obavili preko 1.000 sudskih veštačenja. 
Uzimanje uzoraka bebinog biološkog materijala (horion, amnion ili krv iz pupčanika) predstavlja rizik za trudnoću i uzorci se moraju uzeti samo uz konsultaciju sa lekarom (ginekologom koji prati Vašu trudnoću). 
Ovaj uzorak se može istovremeno koristiti i za test na najčešće genetičke poremećaje
 
Cenovnik 
Cene ne uključuju uzimanje uzoraka horiona, amniona ili krvi iz pupčanika za testiranje tokom trudnoće – te uzorke uzima isključivo ginekolog i uzimanje se dodatno naplaćuje. Spisak ginekologa možete naći u desnom delu ove stranice. 
Rezultat je gotov u roku od tri radna dana. 
Poređenje potencijalnog oca i jednog deteta 26.000Svaka dodatna osoba (dete, na primer) 8.000Doplata za rezultat u roku od jednog radnog dana 10.000 
Cenovnik za sve testove iz oblasti medicine i uputstvo za plaćanje možete naći ovde