Amnion
Ginekolozi

Trenutno sarađujemo sa ginekolozima i laboratorijama u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Vranju, Loznici, Kragujevcu, Paraćinu, Novom Pazaru...

Kontaktirajte nas ukoliko želite da Vas uputimo na naše partnere.
Samo QF-PCR 
Za QF-PCR test je dovoljno dostaviti 3-5ml amniona u sterilnoj posudi (obično u špricu). Uzorak se može uzeti i u kasnoj trudnoći (od 15. nedelje pa praktično do kraja trudnoće). 
Isti uzorak se može testirati na prisustvo CMV i toksoplazme, a može se korisiti i u cilju prenatalnog utvrđivanja očinstva. 
Ukoliko je amnion hemoragičan treba dostaviti 3-5ml u EDTA vakutajneru ili epruveti. Dostaviti i bukalni bris majke u cilju razlikovanja biološkog materijala. Postoji mogućnost da analiza ne uspe. 
Posebnih zahteva za transport nema a uzorci su pogodni za analizu i nekoliko dana nakon uzimanja. 
 
Citogenetika ili komplet obe analize 
Za citogenetsku analizu uzorka, kao i komplet QF-PCR i citogenetike, treba dostaviti 20ml amniona u sterilnoj posudi (obično u špricu). Uzorak se uzima između 16. i 20. nedelje trudnoće. 
Hemoragičan amnion treba staviti u heparinski vakutajner. U ovom slučaju treba dostaviti i bukalni bris majke u cilju razlikovanja biološkog materijala. Postoji mogućnost da analiza ne uspe. 
Uzorak amniona se mora dostaviti istog dana, na sobnoj temperaturi.