QF-PCR
Ginekolozi

Trenutno sarađujemo sa ginekolozima i laboratorijama u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Vranju, Loznici, Kragujevcu, Paraćinu, Novom Pazaru...

Kontaktirajte nas ukoliko želite da Vas uputimo na naše partnere.
QF-PCR metodom se utvrđuje postojanje trizomije hromozoma: 
  • 13 (Patau sindrom),
  • 18 (Edvardsov sindrom),
  • 21 (Daunov sindrom).
Takođe je moguće utvrditi postojanje kompletne triploidije kao i promene u broju polnih hromozoma XXY i X0 (Klinefelterov i Tarnerov sindrom) i promene tipa XXX i/ili XYY
Iz abortivnog materijala se dodatno mogu utvrditi trizomije hromozoma 15, 16 i 22 (najčešći uzročnici spontanog pobačaja u prvom trimestru). 
Rezultati analize se dobijaju u roku od jednog radnog dana
Uzorci iz kojih se može raditi analiza su horion, 3-5ml amniona (plodove vode, i u kasnoj trudnoći, nakon 21. nedelje), 1ml krvi iz pupčanika ili abortivni materijal. 
Kako je za QF-PCR metodu neophodno uzeti samo 3-5ml amniona time se i rizik intervencije po trudnoću smanjuje. QF-PCR test iz amniona je moguće uraditi i u kasnoj trudnoći. 
U laboratoriji DNK se takođe može uraditi komplet QF-PCR i citogenetike iz uzorka amniona ili krvi iz pupčanika. 
Posebnih zahteva za transport uzorka nema. Uzorak se može poslati i poštom, a pogodan je za analizu i nekoliko dana nakon uzimanja. 
 
Cenovnik 
Cene ne uključuju uzimanje uzoraka horiona, amniona ili krvi iz pupčanika – te uzorke uzima isključivo ginekolog i uzimanje se dodatno naplaćuje. Spisak ginekologa možete naći u desnom delu ove stranice. 
Genetički poremećaji 
QF-PCR 13.000Komplet (QF-PCR i citogenetika) 30.000 
 
Cenovnik za sve testove iz oblasti medicine i uputstvo za plaćanje možete naći ovde
 
Dalje